Bine ai venit prieten drag! Aseaza-te confortabil si lasa-ti sufletul sa vibreze.....esti ACASA!

vineri, 30 martie 2012

APA noastra cea de toate zilele.....

Fara sa bea apa, omul moare, agonizand, in 72 de ore. Dar pana sa moara, setea il aduce la nebunie. De ce oare?
In mijlocul unei intinderi necuprinse de mare ori de ocean, naufragiatul e sortit pieirii! Desi are apa din belsug la distanta de un brat, n-o poate bea. Din ce cauza?
Apa are memorie si poate fi innobilata sau, dimpotriva, pangarita de cuvinte. Cand apa din tesuturile noastre asculta muzica de Beethoven sau Ceaikovschi, trupul nostru se schimba, se vindeca. Care sa fie explicatia?
Apa sfintita nu devine niciodata statuta si are proprietati tamaduitoare. Sa fie un mit?
Durerile abdominale, durerile de cap, durerile articulare dispar ca nimica in 90% din cazuri, tratate fiind, simplu, cu apa. Cum e posibil?
Un om poate posti cu apa pura peste 40 de zile sau chiar mai mult, ramanand sanatos sau vindecandu-se astfel de boli grave, degenerative, in ciuda privatiunii de hrana. Cat adevar e aici?

Norman Walker, Paul Bragg, Masaru Emoto, Valeriu Popa, F. Batmanghelidj si altii si-au dedicat zeci de ani din viata ca sa raspunda la intrebarile de mai devreme, pornind de la cea mai legitima curiozitate: cat de importanta este apa pentru noi?
Apa, cel mai important nutrient al corpului nostru, este la fel de important pentru noi ca si aerul pe care il respiram. Toate functiile corpului nostru sunt dependente de acest lichid, asa ca felul in care il administram si calitatea sa au o importanta vitala pentru sanatatea noastra. 

Iata cateva lucruri pe care e bine sa le cunosti… ca pe apa:
 1. Specialistii au cazut de acord ca cea mai buna apa pentru consum este cea cu un aport echilibrat de minerale. O apa minerala sau minerala plata provenind dintr-o sursa de incredere este cea mai buna alegere.
2. Alcoolul, ceaiul si sucurile nu sunt surse ideale de apa pentru ca au, suplimentar, un efect diuretic asupra corpului.
3. Filtrele de apa se aleg in functie de problema specifica a apei pe care o primesti in gospodarie. O analiza chimica a apei ar fi ideala inainte de alegerea lor iar intretinerea este cel putin la fel de importanta. Filtrele trebuie schimbate la intervale regulate.
4. Gheata poate dauna persoanelor cu probleme cardiovasculare. Diferenta de temperatura poate provoca un soc organismului.
5. Cu cat este mai rece apa pe care o bem in timpul meselor, cu atat mai incet va fi procesul digestiv.
6. Nu este recomandat consumul de apa in timpul meselor pentru ca avem tendinta de a folosi lichidul pentru usurarea ingerarii alimentelor in loc sa le mestecam regulamentar.
7. Nu se recomanda folosirea apei calde de la chiuveta pentru consum. Apa rece si fiarta este mai potrivita. Apa fierbinte de pe teava e mult mai coroziva si poate contine deseuri periculoase.
8. Folosim aproximativ 3 litri de apa doar ca sa ne spalam o data pe dinti.
9. Intre 60 si 70% din greutatea noastra este reprezentata de apa din corp.
10. Un morcov are 90% apa.
11. De-a lungul vietii, o persoana bea aproximativ 60 000 de litri de apa.
12. Apa nu trebuie transformata intr-o sursa de minerale. Ea contine de cele mai multe ori si minerale anorganice care nu pot fi asmilate. Aceste substante vor fi depozitate de corp rezultand astfel probleme de sanatate ca artrita sau pietrele la rinichi.
13. 97% din apa intregii planete se afla in oceane. Doar 3% este apa proaspata, pe care o putem consuma de-a gata. Trei sferturi din aceasta apa proaspata se afla in ghetari.
14. O persoana obisnuita foloseste zilnic in gospodarie aproximativ 270 litri de apa.
15. Cu exceptia apei distilate, toata apa este, intr-o proportie mai mare sau mai mica, minerala. Pana si apa de ploaie contine impuritati.


Apa minerala, dupa cum spune Paul Bragg, e excelenta sa te imbaiezi in ea. La fel ca sarea din saculet, incalizita si pusa pe ficat sau zona inflamata, o baie intr-un izvor cu apa minerala curata pielea si revigoreaza organismul. Intern, face dezastre! Artrita, monturi, pinteni si cocoase, cu predilectie…
Sarurile anorganice din apele minerale sunt tot atat de intraductibile de catre organism, ca cele din apa de mare. Organismul nu le recunoaste. Nu le foloseste. Mineralele anorganice din compozitia acestor ape infunda arterele, rigidizeaza tesuturile, uzeaza rinichii, imobilizeaza articulatiile. Apa poate sa te vindece, cum poate la fel de bine sa te imbolnaveasca. Totul depinde de castitatea ei…
Surse de apa pura, benefica sanatatii, sunt trei la numar in lumea-ntreaga: prima, din fructe si legume proaspete cultivate organic si sucul lor; a doua, din apa purificata prin distilare; a treia, din apa de ploaie din zone cu atmosfera nepoluata.
Dupa ce criterii alegem cea mai buna apa de baut, din oferta destul de diversa de pe raft? Pretul, cel mai adesea… Reclama facuta, de multe ori… Prea putini stiu sa caute pe eticheta informatia care le-ar putea salva rinichii de depuneri masive de saruri grele. “Reziduu sec” e parola. Daca primesti drept raspuns o cifra mai mica de 50 sau pe-aproape, inseamna ca ai pus mana pe o sticla cu apa potabila.
Si acum, iata rezultatele pentru primele 9 ape minerale, testate cu TDS – metrul si insiruite in ordinea testarii. (TDS-metrul e un instrument rapid, ce masoara totalitatea sarurilor dizolvate in apa)

1. Perenna Premier, apa minerala naturala plata. “De cea mai buna calitate” – 288 TDS
 2. Vittel – Eau Minerale Naturelle Bonne Source – 360
 3. Bucovina – Apa minerala naturala necarbogazoasa (plata) – 54
 4. Perrena Premier – apa naturala carbogazificata “De cea mai buna calitate” – 270
 5. Aqua Carpatica – apa minerala naturala necarbogazoasa (plata); apa oligomnerala – 200
 6. Dorna. Izvorul Alb – apa minerala necarbogazoasa (plata) -186
 7. Roua muntilor – apa minerala naturala decarbogazeificata integral – 630
 8. Roua muntilor – apa minerala naturala carbogazeificata – 575
9. Izvorul minunilor – apa minerala naturala carbogazificata – 78
10. La Fantana – apa de izvor extrasa din zona Talmaciu ( Sibiu) – 350 TDS
11. Cheile Bicazului (apa de izvor) – apa plata premium – 350 TDS
12. Valcele (Izvor Elisabeta) – apa minerala medicinala – 2160 TDS
13. Lipova – apa minerala naturala, decarbogazeificata partial – 670 TDS
14. Bilbor – apa de izvor plata – 55 TDS
15. Borsec – apa minerala naturala, natural carbogazoasa – 146 TDS
16. Perla Harghitei – apa minerala naturala decarbogazeificata partiala – 598 TDS
17. Voslauer - Ohne. Naturaliches Mineralwasser ohne kohlensaure – 488 TDS
18. Voslauer Junior – Ohne. Naturliches Mineralwasser ohne kohlensaure – 490 TDS
19. Devin – apa naturala necarbogazoasa (plata) de izvor – 38 TDS
20. Perla Harghitei – apa minerala naturala – 745 TDS

Dupa ce-am vazut filmul “Apa imbuteliata – sursa de imbogatire” am devenit pe deplin constient ca alegerea unei ape potabile pe criteriul TDS nu poate fi decat prima etapa a selectiei.
Uite si aici ceva edificator:




Curiozitati despre apa:
  • Cea mai pura apa este in Finlanda.
Potrivit UNESCO, cea mai pura apa este in Finlanda. In total savantii au studiat apa in 122 de tari. In timpul cercetarilor s-a dovedit ca circa 1 miliard de oameni nu au deloc acces la apa pura.
  • Este mai usor sa primim gheata din apa calda.
Care apa se transforma mai repede in gheata: calda sau rece? Daca sa ne gandim logic, atunci desigur ca rece. Apa fierbinte ar trebui mai intai de toate sa se raceasca. Nu-i asa? Insa cercetarile arata ca in gheata se transforma mai rapid apa fierbinte decat cea calda. Raspunsul exact la intrebarea de ce apa fierbinte ingheata mai repede ca cea rece nu exista.
  • Supraracirea apei.
Desigur toti tinem minte din fizica ca apa ingheata la 0 grade celsius, iar temperatura de fierbere este 100 grade celsius. Cu toate acestea exista asa un termen ca "supraracirea apei". Aceasta proprietate o poate avea doar apa pura, fara aditivi. Chiar si la racirea apei la 0 grade celsius ea ramane in stare lichida, insa totusi temperatura de inghet exista, dar ea este mai mica decat in cazul apei simple.
  • Apa are mai mult de trei stari de agregare.
De la scoala cunoastem ca apa poate avea trei stari de agregare: solida, lichida si gazoasa. Cu toate acestea oamenii de stiinta deosebesc 5 stari diferite de apa in stare lichida si 14 in stare solida.
  • Apa ca sticla.
Ce se va intampla daca vom lua apa pura inghetata si vom continua sa o racim? Va avea loc o transformare minunata. La minus 120 de grade celsius, apa va avea o stare vascoasa, dar la o temperatura mai joasa decat minus 135 grade, ea se va transforma in "apa de sticla". Apa de sticla - este o substanta solida, care nu are o structura cristalina, la fel ca si sticla.
  • Apa este viata.
Fiecare organism este compus in mare parte de apa: Animalele - 75%, Pesti - 75%, Meduze - pana la 99%, cartofi - 76%, mere - 85%, rosii - 90%, castraveti 95%, pepeni - 96%. Chiar si omul consta din apa. Organismul unui nou-nascut consta din 86% de apa, unui om in varsta - 50%.
  • Apa - transportator de boli.
Apa nu numai ne da viata, dar ne priveaza de viata. 85% de boli din toata lumea se transmit prin intermediul apei. In fiecare an, 25 milioane de oameni mor din cauza bolilor transmise prin apa.
  • Omul moare fara apa.
Daca un om pierde 2% de apa din masa corpului, el sufera de sete. In cazul in care procentul de apa pierdut va creste pana la 10, se incep halucinatii. Daca omul pierde 12% de apa, el nu se poate restabili fara ajutorul medicului. La pierderea a 20% omul moare.
  • Cea mai mare parte de apa potabila se afla in ghetari.
Unde se afla cea mai mare cantate de apa? Raspunsul pare evident - in oceane. Cu toate acestea mantaua pamantului contine de 10-12 ori mai multa apa decat in oceanul planetar. Aproape intreaga masa de apa pe pamant nu este potabila. Putem consuma doar 3% din intreaga masa a apei, dar si cele 3% de apa nu sunt disponibile, deoarece cea mai mare parte de apa potabila se contine in ghetari.
  • Apa ca dieta.
Daca vom consuma din bauturi doar apa, vom reduce drastic aportul caloric general. In primul rand deoarece incetam sa consumam bauturi bogate in calorii, sucuri si bauturi gazoase dulci, si in al doilea rand, dupa ce consumi apa nu ai asa o pofta de ducliuri, cum ai avea daca ai consuma ceai sau cafea.
  • Apa pentru o inima sanatoasa.
Apa reduce riscul unui atac de cord. Savantii au descoperit ca probabilitatea de a suferi un atac de cord este mult mai mica la persoane care consuma aproximativ sase pahare de apa zilnic, decat la cei care consuma doar doua.
  • 35 tone de apa pe parcursul vietii.
Fara apa o persoana poate trai un timp foarte scurt. Apa este al doilea element vital necesar omului, dupa oxigen. Fara alimente o persoana poate trai aproximativ sase saptamani, fara apa - cinci, sapte zile. Pe parcursul vietii, un barbat consuma aproximativ 35 tone de apa.
  • Cea mai scumpa apa.
Apa poate fi gratuita dar poate si sa coaste bani buni. Cea mai scumpa apa din lume este vanduta in Los Angeles. Lichidul pretios, cu un gust si valoarea pH-ului echilibrate, este ambalat in sticle cu pietre "Swarovschi". Pretul acestei ape este 90 $ pentru un litru.
  • Apa care arde.
Exista si apa periculoasa. De exemplu, in Azerbaidjan exista apa care contine cantitati mari de metan si poate lua foc daca apropiem un chibrit de ea. In Sicilia exista un lac la fundul caruia se contin zacaminte de acizi care polueaza apa din acest lac.
  • Proteine in apa.
Intr-un cub de apa de mare se contine 1.5 grame de proteine si alte substante. Oamenii de stiinta au socotit ca valoarea nutritiva a Oceanului Atlantic este estimata cu 20 000 de recolte colectate de pe toata suprafata uscatului intr-un an intreg.
  • O familie obisnuita poate economisi pana la 68 tone de litri de apa pe an daca nu lasa apa sa curga in continuu atunci cand spalam vasele, cand folosim apa pentru igiena personala sau cand spalam automobilul.
  • Daca o persoana, intr-o saptamana, in loc sa faca baie, ar face dus, ar economisi atata apa, cat sa ajunga pentru 1000 de cani de cafea.
  • O caramida pusa in rezervorul vasului de toaleta reduce consumul de apa cu 15% - 40%, circa doi litri la o folosire.
  • Spalarea manuala a vaselor necesita cu 37% mai putina apa decat spalarea cu masina de spalat vase.
  • O stropitoare din gradina dintr-un sistem de irigare automat foloseste timp de o ora mai multa apa decat o familie de patru persoane pe zi.
  • Un robinet defect (din care curge cate o picatura de apa pe secunda) pierde 25 de litri de apa pe zi.

Sursa aici, aici si aici





Tu ce informatii ai despre acest subiect? Scrie la comentarii.....

Niciun comentariu: