Bine ai venit prieten drag! Aseaza-te confortabil si lasa-ti sufletul sa vibreze.....esti ACASA!

luni, 24 septembrie 2012

Terapie prin dans la Galati

Asa cum v-ati obisnuit va anunt de fiecare data cand in zona Galati-Braila-Tecuci se organizeaza ceva ce are legatura cu terapiile alternative. 
Ei bine, de aceasta data am deosebita placere sa va invit la un Atelier de Dezvoltare Personală, Interpersonală şi Transpersonală centrat pe Muzică, Dans şi Mişcare. Suna bine?



Iata mai multe informatii:
Centrul de consiliere si psihoterapie Filia Brasov te invita in weekend-ul 12-14 octombrie 2012 la evenimentul "Filia Alchimic Dans", o călatorie fascinantă şi inedită în  LUMEA MUZICII, DANSULUI ŞI MEDITAŢIEI, o sărbatoare a spontaneităţii, creativităţii şi exuberanţei,o unificare corp- minte- spirit pe sunete şi mişcări. Evenimentul va avea loc la Hotel Galmondo, inscrieri la telefon  0745234816(Ana). Atentie! Locuri limitate(maxim 12 persoane).


FILIA  ALCHIMIC  DANS

Este un atelier de dezvoltare intrapersonală, interpersonală si transpersonală creat la FILIA Braşov.   Este o călătorie tranformativă prin muzică, mişcare, dans şi meditaţie. Are ca axă Terapia Unificatoare prin Dans şi Mişcare şi foloseste ca principal instrument de tranformare „Starea de Martor”, iar ca vehicul principal „Metafora corporală”. 
Utilizarea terapiei prin dans este bazată pe principiul că mintea şi corpul sunt interconectate. Astfel mişcarile corpului reflecta starea interioară a persoanei iar pe de altă parte mişcând corpul într- un mediu terapeutic ghidat, se declanşează procesul natural de autovindecare. 
Conflictele interioare  şi dificultăţile emoţionale ale fiecărei persoane sunt ancorate la toate nivelele - fizic, emoţional, mental si spiritual. Blocajele şi tensiunile create sunt foarte puternice la nivel fizic şi se înscriu în memoria corpului. 
Prin tehnici de dans şi mişcare se ajunge la conştientizarea de sine, la accesarea blocajelor şi tensiunilor corporale şi în acelaşi timp a corespondenţelor lor din planul mintal. Conflictele şi dificultăţile emoţionale pot fi mai uşor conştientizate, lucrate şi apoi rezolvate.  
Puţine experienţe angreneaza atât de bine persoana, în totalitatea ei, precum o face dansul. Astfel, prin tehnici de dans şi mişcare se realizează o integrare completa a minţii şi corpului. 
Mişcarea împreuna cu alţii, în acelaşi ritm, de obicei, ajuta la formarea relaţiilor. Datorită comunicării prin mişcare, omul devine mai conştient de propria personalitate şi mult mai capabil de a interacţiona cu ceilalţi. 
Din punct de vedere fizic se amelioreză circulaţia, coordonarea şi tonusul muscular. Din punct de vedere mental şi emoţional, ea întăreşte afirmarea de sine, înviorează capacităţile mintale şi creativitatea şi permite exprimarea emoţiilor uneori dificil de exprimat verbal.  


Obiectivele vizate:

·         creşterea încrederii şi a stimei de sine
·         creşterea spontaneităţii şi a creativităţii
·         consolidarea unei identităţi clare şi armonioase
·         dezvoltarea flexibilităţii fizice şi psihice
·         îmbunătăţirea capacităţilor de exprimare de sine şi relaţionare
·         ridicarea nivelului de adaptare şi de imunizare la situaţii stresante
·         creşterea gradului de conştientizare, premisa a unei tranformari interioare profunde

Scopul final al Filiei Alchimic Dans
este acela al integrării armonioase a
corpului, psihicului şi spiritului
şi facilitarea transformării interioare.
Regăsirea păcii interioare şi a
bucuriei de a trăi.

Niciun comentariu: